Volant alt a la Moldcamp 2017

Durant la Drupalcon de Viena la gent de l'Associació Drupal de Moldàvia em van convidar com a ponent destacat a la Moldcamp 2017. Vaig sentir que l'oportunitat era un honor i vaig reservar aquell cap de setmana per anar a la bella ciutat de Chişinău.

Tot i perdre el divendres nit i el dissabte volant a causa de complicacions tècniques amb el meu vol, vaig poder gaudir del diumenge amb l'emergent comunitat Drupal de Moldàvia.

La Rachel Lawson va fer una keynote molt inspiradora sobre com el fet d’involucrar-se amb la comunitat Drupal pot millorar el teu perfil i habilitats professionals. Aquest va ser un dels moments en què te n’adones com d’increïble és la comunitat Drupal donant oportunitats a tot tipus de persones.

 

La meva sessió va girar al voltant de com treure-li una mica més de suc a l'eina Composer. Les transparències estan disponible en línia. Vaig gaudir d'un bon públic i discussions sobre com compartir dependències entre llocs que parteixen d'una base similar.

Una altra xerrada interessant va ser la d'Adriana Mosnoi que va presentar com havien creat una molt bona experiència d'usuari amb el mòdul contribuït Paragraphs durant els primers mesos de vida del Drupal 8.

El meu sentiment general de l'esdeveniment, i el que vaig poder extreure de les converses amb la comunitat local, és que la indústria de les noves tecnologies és un dels negocis que més creixen a la República de Moldàvia i esdeveniments com la Moldcamp són clau per crear un bon ecosistema entre empreses, freelance i contribuïdors. Espero veure'ls a tots al proper esdeveniment Drupal.